Ötletek az elinduláshoz

A lakásautomatizálás alapja!

Mindenkinek megvannak a maga szokásai, melyek nap mint nap visszatérnek. Reggel felkapcsolni a villanyt először a hálószobában, majd a folyosón, a fürdőszobában és a konyhában. Amikor elhagyjuk a házat, fordítva, és ha hazaérünk, először a folyosón kapcsoljuk fel a villanyt, majd a nappaliban, a konyhában, stb…
A lakásautomatizálás igazi hasznossága ezeknek az állandóan visszatérő lépéseknek az összegyűjtésében rejlik: szcenáriókba programozhatók a világításképek, hangulatok. Minden lakó maga határozza meg a különböző világító egységek kombinációját, melyek egyetlen gombnyomásban futnak össze, és ha akarjuk, bármikor módosíthatók. 

Példák az épületautomatizálás alapjaira

A „reggeli ébredés”

a redőnyök felhúzása (kivéve a hálószobában), a világítás felkapcsolódik a mosdóban és a fürdőszobában, a fűtés a kellemes 22°C-on állapodik meg: a nap elkezdődött.

A „tévénézés” hangulata

leengedni a redőnyöket, a nappali világítása 50%-on és a tévé melletti lámpa 30%-on = 100% kikapcsolódás.

A „mosdóra menni éjszaka”

a hálószoba világítása lassan erősödik egészen 25%-ig, a folyosó és a mosdó 50%-on = nyugodt kényelem.

A „ház elhagyása”

a garázsajtó bezárul, a riasztó aktiválódik, a világítás kialszik, a redőnyök leereszkednek: teljes nyugalom az útra.

Az épületautomatizálás nem science-fiction, hanem a mindennapi kényelem rugalmas bevezetése a ház körüli élettérbe!

Világítás

A lakásautomatizálás alapja! Megalkotni és testre szabni a világítási hangulatokat, majd „összegyűjteni” ezeket egyetlen gombnyomásban … ez maga a valódi kényelem és szabadság érzése!

Szcenárió modul

Egy praktikus Szcenárió kapcsoló-modul (szoftver/hardware), amelyet maga a lakó is könnyen újraprogramozhat. Egy szcenáriót akár 10 másodperc alatt be lehet állítani. Ez tipikus példája a filozófiájának: a technológia az ember szolgálatában és nem fordítva.

Redőnyök vezérlése

Egy egyszerű alkalmazás a nagyobb kényelem érdekében. A redőnyök és függönyök a lakásautomatizálás részét képezik. A különböző redőnyök kézi vezérléssel külön-külön és csoportosan is irányíthatók egy szcenárióba téve, akár egyetlen gombnyomásra is.

Hőmérséklet-szabályozás

Különböző hőmérséklet-beállítás szobánként, a nap minden pillanatában, és minden évszakban. Így akár 30%-os megtakarítást is elérhet a megszokott fűtésszámlájához képest. Télen az ideális meleg, nyáron az ideális hűvösség, teljesen rugalmasan programozható és használható. Szobánként egy termosztát és fűtőelemenként egy vezérelt csatlakozás. A rendszer függetlenül, vagy a lakásautomatizálási rendszerbe integráltan működik. A kívánt hőmérsékleteket szcenáriókba programozhatjuk, és elnevezhetjük, pl.: „hazaérkezés” vagy „ház elhagyása

Programozott hőmérséklet

A beépített időzíthető hőmérőknek köszönhetően különböző szcenáriókat állíthatunk be a hét minden egyes napjára. Így a My Home előkészíti a jó meleg fürdőszobát felkelés idejére, vagy gondoskodik a fűtés lekapcsolásáról, amikor ön elhagyja a házat.

Együttműködés vagyonvédelmi rendszerekkel

A jelenlét, távollét állapot a riasztórendszer be-, kikapcsolt státuszához rendelhető. Ily módon lehetőség nyílik intelligens fűtésszabályzásra árnyékolók mozgatására világítás kapcsolására, vízelzárásra. Így más-más beállítások lépnek érvénybe amikor Ön elhagyja a házat vagy hazaérkezik.

A rendszer távolról való elérése

Az épületautomatizálási rendszer távolról is elérhető, irányítható, telefonon, gsm-en vagy interneten keresztül.

Multimédia rendszer elhelyezése

Egy nagyobb házban javasoljuk, hogy az összes jelforrás egy helyre kerüljön. Satelite receiverek, audio eszközök, média szerver kelhelyezésére a legjobb megoldás egy jól hűtött és szünetmentes áramforrással ellátott RACK szekrény kialakítása. Természetesen a villám-túlfeszültségvédelmet is ennek megfelelően kell kialakítani. Mivel a RACK szekrényben lévő eszközök működése a környezetbe disszipál, ezért ennek a helységből való elvezetésére is gondolni kell!

Az Intelligens Otthon Expertjei Vagyunk

Összefoglalva, bármilyen kérdésed merül fel az intelligens otthonnal kapcsolatban, keress minket bátran. A Homematic IP csapata mindig itt van neked, legyen az termékinformáció, problémamegoldás, szakértő partner keresése vagy visszajelzés megosztása. Segítünk abban, hogy intelligens otthonod még jobban szolgálhassa kényelmed és igényeid.